Grandparenting 101: Unleash Your Inner Creative Genius!

Nananom 101: Da Wo Mmom Adebɔ Nyansahu adi!

Nkyia, mfɛfo nananom a wɔyɛ nwonwa! Enti, awiei koraa no woadu saa asetra mu sika kɔkɔɔ fã a wubetumi asɛe wo mmanana a wɔaporɔw, de ɔdɔ agugu wɔn so, na afei woasan de wɔn akɔ wɔn awofo nkyɛn bere a wɔyɛ basabasa dodo no. Nanso dɛn nti na yegyina hɔ? Momma yɛmfa nananomyɛ nkɔ ɔfa foforo koraa – gyinabea a adwene, adebɔ, ne anigye a enni awiei ahyɛ mu ma! Buckle up, efisɛ yɛrebefi akwantu a ɛyɛ nwonwa ase akɔ wiase nwonwaso a ɛyɛ adebɔ nananom!


  1. Wo ho akokwaw wɔ Abakɔsɛm Ka Ho Adwinni mu

Fa eyi yɛ w’adwene: abankɛse bi a ɛyɛ fɛ a wɔde kuntu ayɛ, kanea a wɔde tow kanea wɔ wo srɛ ase, ne atiefo a wɔagye wɔn adwene a wɔn mmanana a wɔn ani atrɛw a wɔsensɛn w’asɛm biara so. Ɛte sɛ adeyɛ bi a efi abakɔsɛm nhoma mu tẽẽ? Wiɛ, ebetumi aba saa! Channel wo mu abakɔsɛm kyerɛwfo no na twitwa anansesɛm a ɛfa akwantu, ahintasɛm, ne ebia nkonyaayi a ɛyɛ dash mpo ho. Bonus points sɛ wode wo mmanana din ahyɛ asɛm no mu – gye me di, wɔbɛdi no awie!


  1. Nya Crafty ne DIY Nnwuma

Hena na ɔka sɛ adwinni ne nsaanodwuma yɛ mmofra nkutoo de? Gye wo mu Picasso (anaa Bob Ross, sɛ wopɛ ɔkwan a ɛyɛ laid-back a) tom na fa DIY nnwuma bi yɛ adebɔ! Sɛ́ ɛyɛ abotan ho mfonini a wɔyɛ, slime a wɔyɛ wɔ fie, anaasɛ abankɛse a wɔde nkrataa ayɛ a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ no, nea ebetumi aba no nni ano. Siesie wo ho kɛkɛ ma glitter explosion – ɛfiri sɛ momma yɛnka no pen, glitter wɔ ɔkwan a ɛfa so kɔ baabiara.


  1. Noa Abusua Atetesɛm Bi

Wɔka sɛ ɔkwan a ɛkɔ obi koma mu no fa wɔn yafunu mu, na ɛno rentumi nyɛ nokware kɛse bere a ɛfa mmanana ho no! Bom bɔ aduan a ɛyɛ dɛ bi ho ban – susuw kukisi a wɔayɛ wɔ fie, pizza a wɔayɛ ama wo ankasa, anaa mpo ice cream sundae bar a wɔahyɛ no ma. Ɛnyɛ sɛ wobɛnya abusuabɔ wɔ ɔdɔ a wokyɛ wɔ aduan ho nko, na mmom wobɛbɔ nkaeɛ a w’ani gye ho a ɛbɛtena hɔ wo nkwa nna nyinaa nso.


  1. Fa Wo Mmofra Ba no Atuu

Hena na ɔka sɛ nana a wobɛyɛ no kyerɛ sɛ ɛsɛ sɛ woyɛ w’ade wɔ wo mfe mu? Channel wo ba a ɔwɔ wo mu no na fa agodie bere pa bi a ɛyɛ dedaw no si fam na fĩ! Sɛ́ ɛyɛ agoru a wɔde sie, mini-golf a wɔbɔ, anaasɛ nsu mu balloon ntɔkwaw a ɛyɛ nwonwa wɔ akyi hɔ no, gyae na gye anigye a ɛwɔ sɛ woyɛ abofra wɔ wo komam no tom.


  1. Hwehwɛ Abɔnten So Nneɛma Kɛse no mu

Abɔde ne agoprama a ɛsen biara, enti dɛn nti na womfa wo mmanana nkɔ akwantu kɛse bi mu wɔ abɔnten kɛse no mu? Sɛ́ ebia worefa akwan a ɛyɛ fɛ so, worekɔ piknik wɔ abɔnten so, anaasɛ worehwɛ nsoromma wɔ wim anadwo ase kɛkɛ no, abɔnten so dwumadi ahorow a wobɛbom anya mu anigye nni hɔ a ɛho nhia. Mma wo werɛ mmfi bug spray no kɛkɛ – saa nwansena a wɔhaw no no fi adi bere nyinaa kɔhwehwɛ mogya!


  1. Kyerɛw Wo Adventures no ho kyerɛwtohɔ

Nea etwa to nanso ɛnyɛ nea ɛsen biara no, mma wo werɛ mmfi sɛ wobɛkyerɛw wo nananom guankɔbea ahorow ama asefo! Twa mfonini, kyerɛw nkaeɛ wɔ scrapbook mu, anaa mpo hyɛ abusua blog ase de kyɛ w’akwantuo no kyerɛ wiase. Ɛnyɛ sɛ wobɛbɔ nkae ademude a wobɛhwɛ w’akyi nko, na mmom wubegyaw agyapade bi a ɛbɛkanyan daakye awo ntoatoaso a wɔyɛ nananom a wɔyɛ adebɔ ho nkuran nso.


Na ɛhɔ na wowɔ no, nkurɔfo – akwankyerɛ a etwa to a ɛbɛma woayi wo mu adebɔ nyansa adi sɛ nana! Enti monkɔ, me mfɛfo nanabeanom ne me nananom, na momma mo adwene nkɔ. Ne nyinaa akyi no, akwantu a eye sen biara ne nea yɛne nea yɛdɔ wɔn kɛse no bom bɔ. Nananom a wɔyɛ anigye, obiara!

San kɔ blog so